موزه آثار تاریخی در جاجرم احداث میشود
رئیس شورای اسلامی شهر جاجرم گفت: تلاشی در راستای تحقق یکی از مطالبات مهم مردم که ایجاد موزه تاریخی بود تحقق می یابد.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر و شهرداری جاجرم، ابراهیم اخوان، رئیس شورای اسلامی شهر جاجرم اظهار کرد: شهرستان جاجرم با غنای تاریخی بالغ بر ۱۰ هزار سال و با وجود محوطههای تاریخی گوناگون نیازمند موزهای استاندارد جهت نگهداری آثار و اشیاء تاریخی است که به زودی این موزه در جاجرم در دل بافت تاریخی احداث میشود .
وی گفت: با بررسی ها و پیگیریها در این حوزه،زمین مناسب جهت ساخت موزه در دل بافت تاریخی معرفی شده که به این منظور زمین واقع در مجاورت نارین قلعه جاجرم جهت ساخت موزه معرفی و با نظر مثبت مدیرکل محترم آموزش و پرورش استان زمین به صورت مشترک جهت احداث موزه و مدرسه ابتدایی در نظر گرفته شد و همچنین ضمن تشکر از زحمات و تلاش های مدیرکل محترم میراث فرهنگی استان، در انتهای جلسه مقرر شد کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی هرچه سریعتر طرح توجیهی موزه جاجرم جهت طی مراحل بعدی اقدام نمایند.
رئیس شورای اسلامی شهر جاجرم افزود: شورای اسلامی شهر و شهرداری جاجرم در راستای حمایت از طرح های سرمایه گذاری در حوزه گردشگری و تاریخی اعلام آمادگی نمود.
ابراهیم اخوان ، ضمن درخواست تخصیص اعتبار از اداره کل میراث فرهنگی برای مرمت بناهای تاریخی شهرستان افزود: با توجه به وجودظرفیت های گردشگری در شهرستان جاجرم و وجود آثار تاریخی همچون مسجد جامع ،تپه حیدران ،نارین قلعه، باغ و بنای تاریخی کوشک ،بقعه خواجه علی بن مهزیار ، کاروانسرای رباط قلی و.... آثار ناملموس مانند آیین علم گردانی ، یوز آسیایی در حوزه محیط زیست و دیگر آثار و بناهای تاریخی نیازمند موزهای استاندارد برای نگهداری اشیا و آثار تاریخی دارد .
وی ابراز داشت: وجود موزه در شهرستانی با قدمت به بلندای تاریخ و مردمانی که از هزاران سال پیش در این آب خاک صاحب تمدن بوده اند و آثاری بسیاری را از خود بجای گذاشته اند که تمامی این آثار و اشیاء نشان از هویت ما می باشد و نمایش این آثار تاریخی و حفظ آنها برای به نسل های آینده وظیفه ما می باشد و در همین راستا باید با تمام توان در راستای تحقق این مطالبه مردمی تلاش نماییم .
رئیس شورای اسلامی شهر جاجرم موزه را حلقه مفقوده در معرفی آثار تاریخی دانست و ادامه داد: جاجرم به گواه باستان شناسانی که به جاجرم سفر نموده اند و این خطه را بعنوان بهشت باستان شناسی معرفی نموده اند میتوان با ایجادموزه و جذب اعتبار جهت انجام کاوش و فعالیت های باستان شناسی در محوطه های تاریخی،علاوه بر نمایش این آثار در موزه جاجرم می توان در حوزه گردشگری نیز گامی بلند برداشت .محمد وحیدی، رئیس مجمع نمایندگان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت:برای شناساندن قابلیتهای تاریخی و گردشگری شهرستان جاجرم نیاز است که موزه تاریخی در این شهرستان ایجاد و نباید اجازه دهیم که میراث شهرستان در جای دیگر نگهداری و یا منتقل شود.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر و شهرداری جاجرم ،محمد وحیدی در جلسه مشترک با مدیر کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی که با حضور مدیر کل آموزش و پرورش خراسان شمالی،رئیس و اعضای شورای شهر جاجرم در رابطه با موضوعات حوزه تاریخی و گردشگری شهرستان اظهار کرد: ثبت کاروانسرای رباط قلی در یونسکو یکی از موضوعات مهم حوزه گردشگری شهرستان جاجرم است و نشان از ظرفیت در حوزه گردشگری این شهرستان دارد.
وی با بیان اینکه در سفر مقام معظم رهبری به خراسان شمالی محور دوم توسعه در استان موضوع گردشگری بوده ادامه داد: طی سالهای گذشته براي ثبت كاروانسرای رباط قلی تلاش فراوان شد و اين مهم گام ارزشمندی برای حضور توريست و گردشگران داخلی و خارجی خواهد شد و یقینا شهرستان جاجرم شهرستانی با ظرفیت بالای تاریخی و ثبت آثار موجود ضرورت بالایی برای ایجاد موزه دارد.
نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: برای شناساندن قابلیتهای تاریخی و گردشگری شهرستان جاجرم نیاز است که موزه تاریخی در این شهرستان ایجادو نباید اجازه دهیم که میراث شهرستان در جای دیگر نگهداری و یا منتقل شود.
وحیدی اضافه کرد: در جلسه با وزیر میراث فرهنگی نظر مثبت وزیر برای ایجاد موزه جاجرم اخذ شد.
- کلید واژه:
- موزه تاریخی
- شهرستان جاجرم
- گردشگری
- مهد اندیشه و تمدن